Прем’єр Литви відвідав прифронтову Авдіївку

Прем’єр Литви відвідав прифронтову Авдіївку

Делегація відвідала відремонтовану на кошти уряду Литви станцію швидкої допомоги в м. Авдіївка

Делегація з Литви на чолі з прем’єр-міністром Саулюсом Сквернялісом відвідала Авдіївку – місто у Донецькій області, розташоване майже за три кілометри від лінії зіткнення.

Іноземних гостей супроводжував міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, повідомляє Урядовий портал. 

До складу делегації, окрім Прем’єр-міністра пана Скверняліса увійшли Міністр оборони Литви Раймундас Каробліс, Віце-міністр закордонних справ Дарюс Скусявічус та інші. Супроводжували гостей Надзвичайний і Повноважний Посол Литви в Україні Марюс Януконіс, Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Делегація побувала біля символічного будинку, який було обстріляно, тим не менш, люди продовжують у ньому жити.

Також делегація відвідала відремонтовану на кошти уряду Литви станцію швидкої допомоги в м. Авдіївка. На відновлювальні роботи станції швидкої допомоги в рамках гранту було виділено 40 тис. євро.

Крім того, в рамках візиту відбулася зустріч з військовими та волонтерами, яким гості з Литви передали гуманітарну допомогу від Уряду Литви та благодійної організації Blue/Yellow.

Також делегація відвідала відкриття дитячого майданчику в м. Авдіївка, облаштованого коштом литовських громадян, зібраних Blue/Yellow, а також відвідала міську школу №5.

«Уряд Литви та наш народ політично та в різний спосіб підтримують Україну, і мета нашого візиту в тому, аби виявити цю солідарність. Висловлювати занепокоєність – просто, але потрібно бути тут з вами, відчувати і бачити, що відбувається вздовж лінії зіткнення. Важливо бачити, що у ХХІ столітті, в центрі Європи є житлові будинки, які постраждали від прямих танкових ударів. З іншого боку, є віддані люди – волонтери, небайдужі громадяни різних країн, які відновлюють цю територію. За цим – майбутнє. Не зброя, не війна, а мир – наше спільне майбутнє. Литовські громадяни активно жертвують кошти, аби допомагати українцям – ми збираємо гуманітарну допомогу - від медичних препаратів, обладнання та військових засобів до одягу та взуття», - сказав під час виступу Прем’єр-Міністр Литви Саулюс Скверняліс.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: