Президент Австрії закликав Курца зважати на «європейські цінності» під час формування уряду

Президент Австрії закликав Курца зважати на «європейські цінності» під час формування уряду
Себастіан Курц, глава МЗС Австрії, очільник «Австрійської народної партії»

Президент Австрії пообіцяв уважно слідкувати за призначеннями

Президент Австрії Александр Ван дер Беллен заявив, що «європейські цінності» мають становити основу під час формування наступного уряду країни.

Окрім того, він заявив про те, що уважно слідкуватиме за самим процесом створення правлячої коаліції. Більше того, Ван дер Беллен зазначив, що гарантує, що цінності, які записані в конституції країни, залишаться дороговказом і на майбутнє. Для цього він уважно слідкуватиме як за призначеннями, так і програмою майбутнього уряду, повідомляє агентство Reuters.

Під час виборів Народна партія (ÖVP), яку очолює Себастіан Курц, набрала 31,5% голосів. При цьому очільник партії уже відкинув можливість формування уряду із Соціал-демократичною партією (SPÖ). Тим самим однією із небагатьох можливостей є формування уряду разом із Партією свободи (FPÖ), яка має доволі неоднозначне минуле, хоча і на сьогодні відстоює ідею збереження Австрії у складі ЄС і бореться з антисемітизмом в середині.

Під час виборів президента в 2016 році Ван дер Беллен двічі із незначною перевагою обійшов кандидата від FPO Норберта Хофера. 

Нагадаємо, за попередніми результатами виборів консервативна «Австрійська народна партія» (ÖVP) на чолі з главою МЗС, 31-річним Себастіаном Курцом лідирує на дострокових парламентських виборах у Австрії, які відбулися в неділю, 15 жовтня.
На другому місці – ультраправа «Партія свободи» (FPÖ), що виступає за зняття санкцій з РФ. Партія отримала навіть вищий результат, ніж прогнозували екзит-поли - 27,4%.
Третє місце посіла «Соціал-демократична партія» (SPÖ) під керівництвом чинного канцлера Крістіана Керна із 26,7% голосів.
5% отримує ліберальна партія NEOS («Нова Австрія і Ліберальний форум»), 4,1% - партія Pilz («Список Пітера Пільца»). «Зелені» не зуміли подолати мінімальний 4-відсотковий бар’єр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: