Президент Чехії закликає провести референдум про членство в ЄС і в НАТО

Президент Чехії закликає провести референдум про членство в ЄС і в НАТО
AFP

Земан не має повноважень призначати референдум, але він є впливовим лідером в країні

Президент Чехії Мілош Земан закликав провести референдум щодо членства Чехії в Європейському союзі і НАТО після голосування Великобританії, повідомляє «Радіо Свобода».

Земан не має повноважень призначати референдум, але він є впливовим лідером в країні, де багато виборців скептично ставляться до ЄС, до якого Чехія приєдналася в 2004 році. Він сказав, що він підтримає збереження Чехії в складі обох об’єднань. «Я не згоден з тими, хто за вихід з ЄС», – цитує чеське радіо Земана.

«Але я буду робити все, щоб вони отримали референдум і мали можливість виразити себе. І те ж стосується виходу НАТО», – додав він.

Як відомо, 23 червня на референдумі у Великобританії за вихід з ЄС проголосували 52% виборців, це майже 16 з половиною мільйонів громадян; прихильники членства в Євросоюзі набрали 48%. Втім рішення Британії вийти з ЄС не стане фактичним, поки уряд офіційно не застосує статтю 50 Лісабонського договору ЄС. Цим кроком буде встановлено дворічний термін процедури переговорів про вихід Великобританії з Європейського cоюзу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: