Президент може запустити електронне декларування одним дзвінком - Лещенко

Президент може запустити електронне декларування одним дзвінком - Лещенко

Народний депутат від «Блоку Порошенко» Серій Лещенко вважає, що Держспецзв’язок вплутав Україну в міжнародний скандал, який президент може вирішити одним дзвінком. Нагадаємо, що Держспецзв'язок не видав атестат системі електронного декларування.

«Що таке Держспецзв'язок? Цей орган раніше був частиною СБУ, а зараз він знаходиться в неформальному підпорядкуванні президента, який є куратором спецслужб, - пише Лещенко у своєму «фейсбуці».-  Тому, якщо у Петра Порошенка є політична воля, одним телефонним дзвінком він може вправити мізки керівництву Держспецзв'язку. І система електронного декларування запрацює.

Думаю, більшість з вас навіть не чула про такий орган влади. А я чув, тому що регулярно бачу послів, які скаржаться, що не можуть купити в Києві приміщення для посольств. Причина одна й  та ж - Держспецзв'язок не дає своє погодження нібито через таємні кабелі, що проходять на цій ділянці землі. При цьому посольству Японії заборонили навіть купити приміщення в багатоповерховому бізнес-центрі, набагато вище гіпотетичних проводів.

І ось тепер Держспецзв'язок вплутав країну в ще один міжнародний скандал. Вирішити який може Порошенко одним рухом руки – будь у нього на те воля».

Вчора стало відомо, що Держспецзв'язок не надав атестат відповідності системі захисту інформації для електронного декларування. У повідомленні зазначалося, що це було непросте рішення, але система захисту інформації не відповідає нормативним документам. Крім того, Держспецзв'язку не передали акти завершення дослідної експлуатації, завершення робіт зі створення системи захисту і протокол її попередніх випробувань, що може свідчити про те, що систему не доробили.

Нещодавно президент України Петро Порошенко заявляв, що електронне декларування активів українських чиновників стартує з 15 серпня 2016 без затримки.

Сьогодні НАЗК проведе екстрене засідання у зв'язку з можливим зривом запуску електронного декларування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: