Президент Польщі пішов на конфронтацію з ЄС

Президент Польщі пішов на конфронтацію з ЄС
Президент Польщі Анджей Дуда 

Анджей Дуда підписав закон про конституційний суд Польщі попри вимоги Європейської комісії

Президент Польщі Анджей Дуда підписав новий закон щодо конституційного суду. Про це йдеться у повідомленні на сайті глави держави, передає DW.

Зазначено, що попри ультиматум, висунутий Європейською комісією, її вимоги, так само, як і рекомендації незалежних польських юристів і організацій, наприклад, Гельсінського фонду з прав людини, не взяли до уваги в новому законі.

Серед іншого, новий закон передбачає, що всі справи, які зараз перебувають у суді, мають бути заново розглянуті після того, як закон набере чинності. Крім того, три судді КС, обраних попереднім складом Сейму, не допускаються до роботи в ньому, замість них закон називає суддями інших трьох осіб, обраних парламентом, де домінує партія «Право і справедливість».

Як відомо, 27 липня Єврокомісія дала Варшаві три місяці на внесення змін до законодавства. В іншому разі Брюссель погрожує Варшаві застосуванням 7 статті Лісабонської угоди, яка передбачає, що у разі «серйозного та тривалого порушення» засадничих цінностей, які містяться в угоді, члена ЄС можуть позбавити права голосу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: