Президент Порошенко присвоїв танкісту Лавренку звання Героя України посмертно

Президент Порошенко присвоїв танкісту Лавренку звання Героя України посмертно
Дмитро Кащенко і Олександр Лавренко (праворуч)
LB.ua

Капітан Олександр Лавренко загинув у боях за селище Піски

Президент Петро Порошенко підписав Указ про присвоєння звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» капітану Олександру Лавренку посмертно. Про це ідеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Командир танкової роти танкового батальйону 93 окремої гвардійської механізованої бригади оперативного командування «Південь», капітан Лавренко удостоєний високої державної нагороди за виняткову мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, ідеться в Указі.

21 липня 2014 року у боях за селище Піски (Донецька область) екіпаж танка, яким командував капітан Лавренко у складі зведеної танкової роти при підтримці механізованого взводу вів бій по захопленню опорного пункту терористів, що дало б можливість закріпитися на підступах до обласного центру підрозділам Збройних сил України у Донецькому аеропорту. Увірвавшись у селище, екіпаж танка капітана Лавренка знищив опорний пункт терористів та два ворожі мінометні розрахунки. Захопивши блокпост, екіпаж прикривав вогнем механізований підрозділ, однак сам підірвався на фугасі, ідеться в повідомленні.

«Капітан отримав важкі поранення, однак не здався ворогу та не допустив захоплення ним бойової машини. Олександр Лавренко підірвався в танку разом з екіпажем. Ціною власного життя екіпаж зірвав контратаку терористів на щойно зайняті позиції українських військових», ідеться у повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: