Прихильники Brexit збираються тиснути на Терезу Мей

Прихильники Brexit збираються тиснути на Терезу Мей

Міністр хочуть мати гарантії, що за готовність більше платити Велика Британія отримає кращі умови торгівлі із ЄС

Міністри-прихильники виходу Великої Британії з ЄС на наступному засіданні уряду мають намір тиснути на прем’єра Терезу Мей щодо питання умов торговельного режиму і загалом того, що Лондон планує отримати у відповідь на готовність збільшити виплати ЄС у рамках Brexit. Про це повідомляє британське видання The Guardian.

На сьогодні попередньо відомо про те, що очільниця британського уряду готова збільшити виплати зі зобов’язань перед ЄС до 40 млрд фунтів стерлінгів. Як наслідок, такі прихильники Brexit як Боріс Джонсон і Майкл Гоув мають намір внести ясність щодо умов майбутнього торговельного режиму між Великою Британією та ЄС у випадку, якщо Лондон піде на виплату такої великої суми грошей. Так, вони хотіли б почати обговорення на рівні кабінету міністрів щодо майбутнього торгового режиму із Брюсселем.

В неділю міністр фінансів Великої Британії Філіп Хаммонд опосередковано підтвердив, що Лондон готовий виконати більшу частину своїх фінансових зобов’язань перед Брюсселем до 14 грудня, коли має відбутися саміт лідерів глав держав і урядів ЄС. Саме на цьому засіданні вони прийматимуть рішення щодо початку нового етапу переговорів, який саме і стосуватиметься майбутнього торгового режиму. При цьому Хаммонд заявив про те, що Лондон має намір вести принципові і важкі переговорити щодо конкретних умов своїх фінансових зобов’язань перед ЄС.  

Як повідомлялося, Євросоюз розробляє спеціальний план на випадок, якщо переговори про вихід Великої Британії з ЄС завершаться без угоди про Brexit. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: