Прикордонники знайшли колекцію картин, викрадених з музею у Вероні

Прикордонники знайшли колекцію картин, викрадених з музею у Вероні

Президент Петро Порошенко привітав особовий склад прикордонної служби та працівників воєнної прокуратури, які здійснили успішну операцію зі знайдення колекції з 17 найцінніших картин Рубенса, Тінторетто, Пізанелло, Карото і Мантеньї, викрадених з міського музею у Вероні.

Блискуча операція українських прикордонників по виявленню викрадених картин нагадує світу про те, як ефективно Україна запроваджує боротьбу і з контрабандою, включаючи контрабанду витворів мистецтва, а також боротьбу з корупцією. Про це повідомляє пресс-служба Глави держави.


Президент зауважив, що загальна вартість цієї колекції за документами, які були надані прикордонною службою і військовою прокуратурою, на сьогоднішній день перевищує 16 млн євро.
“Безумовно, такими ефективними діями, ми не лише зберегли світову цінність цих полотен, але і підтвердили на належному рівні престиж України”, — підкреслив Президент та звернувся до керівництва цих відомств надати пропозиції щодо відзначення осіб, задіяних у здійсненні цієї операції.
Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко розповів, що операція проводилась на виконання доручення та плану, який був затверджений Президентом.
За його словами, 6 травня 2016 року спільною слідчо-оперативною групою в Одеській області, за 1,5 км від державного кордону, при підготовці до переправи на територію Молдовської республіки, було затримано 17 картин, які мають велику історичну і художню цінність. Операція проведена у найкоротший термін. 7 травня було проведено мистецьку експертизу і встановлено, що ці картини — оригінали.
Віктор Назаренко нагадав, що 11 листопада 2015 року з Міського музею Кастельвеккьо у місті Верона (Museo Civico di Castelvecchio) було викрадено 17 найцінніших картин старих майстрів — Рубенса, Тінторетто, Пізанелло, Карото і Мантеньї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: