Прогресу в справі Януковича немає, - Transparency Іnternational

Прогресу в справі Януковича немає, - Transparency Іnternational
Фото korrespondent.net

Реальне покарання корупціонерів зі складу попередньої влади на чолі з Вікто

Міжнародна антикорупційна неурядова організація Transparency Іnternational констатує відсутність прогресу в розслідуванні злочинів колишнього президента Віктора Януковича і його оточення. Про це йдеться в заяві організації, передають «Українські Новини».

«Генпрокуратура України ще в березні 2014 відкрила перші кримінальні провадження проти екс-президента Віктора Януковича і представників корупційного режиму - його соратників в уряді та бізнесі ... На сьогодні жодного обвинувального вироку по фігурантах цих справ немає», - сказано в ньому.

Антикорупційні організації підкреслюють, що ключовим фактором у цих процесах є не тільки відповідальність винних, а й повернення державі вкрадених активів, для повернення яких потрібні якісні судові вироки з конкретними доказами винності осіб.

«Нагадуємо, що 100 днів на посаді генпрокурора вже пройшло, а якісних змін до сих пір не відбулося. Реальне покарання корупціонерів зі складу попередньої влади на чолі з Віктором Януковичем повинна стати дієвим попередженням для бажаючих повторити такі злочини», - підкреслюється в заяві.

Антикорупційні організації звертаються до генпрокурора Юрія Луценка з пропозицією відзвітувати перед суспільством за розслідування всіх корупційних злочинів Януковича та його соратників. Transparency Іnternational закликає Луценка проінформувати, чому кримінальні провадження досі не направлені до суду для розгляду по суті, а також озвучити чіткі часові орієнтири, коли це буде зроблено.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: