Прокуратура відкрила справу за незаконне поміщення Умерова в психлікарню

Суддя Київського райсуду Сімферополя самовільно присвоїв собі владні повноваження й виніс протиправне рішення

Прокуратура Криму відкрила кримінальну справу за фактом незаконного поміщення заступника глави меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова до психіатричної лікарні. Про це повідомляє ТСН.
Зазначається, що Київський районний суд Сімферополя не мав права приймати таке рішення. Суддя самовільно присвоїв собі владні повноваження й виніс протиправне рішення. Матеріали кримінальних проваджень надіслано до Генпрокуратури України.
Як відомо, російська окупаційна влада Криму звинувачує Умерова в організації «масових заворушень, що супроводжувалися насильством і знищенням майна» біля стін ВР Криму в лютому 2014 року, коли там проходив мітинг за єдність України.
Лідер кримських татар був затриманий 29 січня 2015 року. У червні колишні адвокати Надії Савченко Марк Фейгін і Микола Полозов заявили, що вступають у справу як захисники. 9 серпня Полозов повідомив про безпрецедентні порушення кримінального кодексу з боку суддів. 18 серпня стало відомо, що Умерова переводять до психіатричної лікарні. Його донька, Айше Умерова заявила, що психічно він здоровий, однак нездужає від хвороби Паркінсона та цукрового діабету. Через кілька днів тримання у лікарні стан Умерова різко погіршився.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: