Прокуратура вимагає арешту головреда «Страни» Гужви

Прокуратура вимагає арешту головреда «Страни» Гужви
Головний редактор видання «Страна» Ігор Гужва 
Фото: espreso.tv

До Шевченківського райсуду надійшло клопотання від прокуратури міста Києва про зміну запобіжного заходу для Ігоря Гужви із застави на тримання під вартою

Прокуратура міста Києва направила до Шевченківського райсуду столиці клопотання про зміну запобіжного заходу для головреда видання «Страна» Ігоря Гужви із застави на тримання під вартою. Про це повідомила прес-секретар суду Ольга Півень, передає «Укрінформ».

«До Шевченківського райсуду надійшло клопотання від прокуратури міста Києва про зміну запобіжного заходу для Ігоря Гужви із застави на тримання під вартою», - сказала вона.

За словами Півень, судове засідання з розгляду даного клопотання призначене на 13:30 середи.

У свою чергу адвокат Гужви Андрій Смирнов повідомив, що не зможе взяти участь у розгляді зазначеного клопотання, оскільки перебуває в іншій області в іншому судовому процесі. Смирнов стверджує, що сторону захисту завчасно не було поінформовано про судове засідання. «Нас поінформували лише напередодні. Ми не знайомі з клопотанням, нам воно вручене не було. Я сподіваюся, що прокуратура зв'яжеться з нами, вручить нам клопотання і ми домовимося про зручну для всіх дату судового засідання», - зазначив він.

Як відомо, 1 жовтня перший заступник головного редактора «Страна.ua» Світлана Крюкова повідомила у Facebook, що Гужві дали політичний притулок в Австрії.

Раніше повідомлялося, що головний редактор інтернет-видання «Страна.ua» Ігор Гужва виїхав до Відня і попросив політичного притулку у влади Австрійської республіки. 

Нардеп Ігор Мосійчук звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка, щоб повідомити про злочин. На його думку, прокурор і слідчий у справі Гужви винні у тому, що він зміг виїхати до Австрії.

Українські правоохоронці заарештували Гужву 22 червня 2017 року за звинуваченням у вимаганні у народного депутата Дмитра Лінька 20 тис. дол. за нерозголошення в засобах масової інформації відомостей про його особисте життя і політичну діяльність. 27 червня його відпустили з-під варти після внесення застави у розмірі 544 тис. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: