Прокурор столиці скаржиться, що не може знайти співробітників на зарплату 7 тис. грн

Прокурор столиці скаржиться, що не може знайти співробітників на зарплату 7 тис. грн
Роман Говда, прокурор Києва

Говда не розуміє, хто з юридичною освітою і стажем у два роки захоче йти на зарплату в 7 тисяч гривень

Прокурор Києва Роман Говда вважає, що співробітники прокуратури отримують низькі зарплати. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

Говда розповів, що зарплати в прокуратурах однотипні для всієї України – приблизно 7-8 тисяч гривень, залежно від посади, стажу, вислуги та ін.

«Я б із радістю збільшив їх. Але я лише підписую платіжні відомості про виплату зарплати. Можу тільки премії знімати за неналежне виконання обов’язків», - зазначив він.

При цьому Говда зазначив, що намагається не знімати, але є кілька випадків на місяць.

На його думку, має бути сатисфакція від того, що співробітники прокуратури виконують великий обсяг роботи. «Фактично у нас трудовий день ненормований, загалом близько 118 тисяч кримінальних проваджень. Люди приходять і на сьому ранку, і йдуть з роботи пізно ввечері. Вони мають отримувати гідну заробітну плату. Я б зробив ранжування по областях, за навантаженням, специфікою роботи і почав би з 15 тисяч гривень для працівників у районах і від 20 тисяч у Києві. Ця позиція стосується й інших правоохоронних органів», - сказав прокурор Києва.

«Але ми виходимо з реалій. Ми не можемо вимагати більше, ніж є, враховуючи ситуацію в державі, хоча така потреба реально існує», - додав він.

Говда скаржиться, що в прокуратуру не хочуть іти нові люди. «У нас відбуваються конкурси, до нас повинні приходити нові люди. Та на зарплату в 7 тисяч гривень з юридичною освітою і стажем у два роки хто захоче приходити? А додайте до цього ненормований робочий день, по 100 і більше кримінальних проваджень і так далі. Є поняття попиту-пропозиції. Ми даємо неналежну пропозицію і розраховуємо, що на неї буде попит і прийдуть найкращі люди. Вибачте, але ж усі хочуть, щоб працівники прокуратури були якісними юристами, ефективно виконували обов’язки і були належно мотивованими», - зазначив він.

Говда зізнався, яку зарплату отримує: «В середньому на місяць отримую 18–20 тисяч гривень».

Нагадаємо, Говда очолив київську прокуратуру на початку липня 2016 року. До цього часу працював на посаді прокурора Одеської області (квітень–вересень 2015 року), а потім обіймав посаду заступника генпрокурора Віктора Шокіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: