Проросійські терористи вербують дітей і використовують їх як живий щит – Держдеп

Проросійські терористи вербують дітей і використовують їх як живий щит – Держдеп

Державний департамент США обнародував звіт щодо ситуації на окупованих територіях Донбасу

Бойовики російсько-терористичних формувань вербують у свої ряди неповнолітніх жителів окупованих територій, використовують їх як інформаторів, а також в якості «живого щита».

Про це йдеться в новому щорічному звіті Державного департаменту США щодо ситуації з торгівлею людьми у світі, повідомляє DT.ua.

«Вербування дітей групами бойовиків відбувається на території, яка непідконтрольна центральному уряду, і де влада не здатна забезпечити заборону на використання дітей у збройному конфлікті. Проросійські сепаратисти також продовжують використовувати дітей в якості інформаторів і «живого щита», – йдеться в документі, опублікованому 30 червня.

У Держдепі відзначили, що конфлікт на Донбасі змусив близько 2 мільйонів людей покинути свої будинки. Вимушені переселенці є уразливими в плані потенційної експлуатації.

Також у звіті зазначається, що Україна є як джерелом ресурсу для торгівлі людьми, так і країною-транзитером. У Держдепі підкреслили, що українська влада вживає заходів для викорінення торгівлі людьми та їх експлуатації, але цих заходів недостатньо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: