«Просто денег нет». В Росії визнали, що скоро не буде чим платити бюджетникам

«Просто денег нет». В Росії визнали, що скоро не буде чим платити бюджетникам

Заступник міністра фінансів РФ Тетяна Нестеренко заявила, що за відсутності реформ в економіці Росії, до кінця 2017 року бюджет не зможе забезпечити виплати в бюджетній сфері.

«Якщо нічого не змінювати, то до кінця наступного року у нас не буде ані резервів, ані можливості виплатити зарплати, у нас будуть серйозні економічні проблеми. Бюджетна сфера - наш головний внутрішній виклик», - заступник міністра фінансів Росії.

Серед головних кроків для стабілізації економіки РФ Нестеренко назвала: збільшення віку виходу на пенсію, підвищення ефективності праці та економічної активності і мобільності населення.

«Це такий стан, коли все затихає. Коли виглядає все тихо і благополучно, але насправді ми вже знаходимося в цьому центрі... Те, що ми потрапили і буде завихрення — це очевидно», - цитує Нестеренко РИА Новости.

Раніше міністр фінансів Росії Антон Силуанов пояснив, що бюджет країни балансується при ціні на нафту в $82 за барель. За його прогнозом, озвученим у січні 2016 року, якщо уряд не вживатиме відповідних заходів, дефіцит бюджету зросте вдвічі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: