Протести в Польщі: біля Сейму залишаються активісти

Протести в Польщі: біля Сейму залишаються активісти
Протести під Сеймом Польщі

На 18 грудня анонсують протести під Президентським палацом

У Польщі в ніч на суботу понад 2 тисячі протестувальників блокували виходи до Сейму після того, як депутати правлячої партії проголосували за бюджет 2017 року поза залом для голосування.

Про це повідомляє RMF24.

Попри те, що депутатам правлячої партії вдалося покинути Сейм, під будівлею парламенту залишаються  кілька десятків людей.

В неділю о 12.00 під Президентським палацом заплановано чергову акцію протесту.

Нагадаємо, протести у Польщі розпочалися після того, як стало відомо про наміри влади обмежити роботу журналістів у Сеймі.

Після цього опозиція заблокувала трибуну, тим самим унеможлививши прийняття бюджету на наступний рік.

Депутати правлячої партії «Право і справедливість» після 20.00 покинули зал засідань і перейшли до Колонного залу, де мало відбутися засідання фракції.

Під час цього засідання було прийнято кілька законів, серед яких і бюджет на наступний рік. Голосування відбувалося підняттям рук. Опозиція стверджує, що таке голосування незаконне, бо не було кворуму і у зв’язку з цим вимагає скликати засідання Сейму на 20 грудня.

Глава ПіС Ярослав Качинський натомість заявив, що засідання було легальне, і кворум був. У канцелярії Сейму стверджують, що спікер мав право зібрати засідання поза основною залою Сейму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: