Провідний столичний забудовник пояснив ажіотаж на ринку первинного житла в Києві

Провідний столичний забудовник пояснив ажіотаж на ринку первинного житла в Києві
Відомий забудовник, співвласник компанії KAN Development Ігор Ніконов
Автор фото: Станіслав Груздєв

Купувати квартири людей спонукає економічна нестабільність

Криза та економічна нестабільність позитивно вплинули на ринок нерухомості у Києві. Таку думку в інтерв’ю «Главкому» висловив відомий забудовник, співвласник компанії KAN Development Ігор Ніконов.

«По-перше, дуже багато людей переїхало до столиці із зони АТО. Це люди, які можуть переїхати, відповідно, вони собі можуть дозволити купити житло і роблять це. Таких людей, за деякими оцінками, більше мільйона», – пояснив він.

Другим чинником, за його словами, стало падіння близько 80 банків. «У людей не залишилось упевненості у збереженні коштів. У банківській комірці не всі можуть собі дозволити тримати гроші. Також люди бояться їх девальвації. І всі вважають, що нерухомість – це стабільний вклад. Та й родини збільшуються, рано чи пізно ці квартири їм знадобляться», – зазначив Ніконов, визнавши, що на ринку збільшилась кількість об’єктів, що будуються.

Він також додав, що на ринку нерухомості велику кількість майданчиків під собою почали консолідувати великі компанії. «З’явилося кілька великих гравців, які будують на досить професійному рівні багато різних проектів, не комплексних, а саме «точкових», – сказав забудовник.

«Плюс, найголовніше – через падіння курсу гривні знизилась собівартість будівництва. Крім того, на ринок вийшло багато авантюристів, яких раніше у такій кількості не було. Вони демпінгують, щоб будувати свої «піраміди». Колись ці піраміди закінчаться, але вони дають можливість людям купувати ці квартири», – висловив він свою думку.

«Якщо узагальнити, то збільшився попит на нерухомість за рахунок зменшення цін, збільшення пропозицій з різними преференціями, розстрочками, низькими цінами і за рахунок якості зокрема. Будинки зараз почали зводити менш якісно, ніж раніше. І, на жаль, люди не звертають уваги на це, приймаючи рішення про купівлю житла», – резюмував Ніконов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: