Путч у Туреччині міг закінчитися тільки поразкою - експерт

Путч у Туреччині міг закінчитися тільки поразкою - експерт
espreso.tv

Із перших годин заколоту майже всі європейські лідери, лідери Сполучених Штатів стали на бік демократично обраної влади

У Туреччині хунта могла б перемогти у двох випадках: якби вона була організованішою і відразу захопила політичних лідерів:  президента Ердогана, прем’єр-міністра та інших, або якби заколотники мали б велику підтримку суспільства. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів Олександр Хара - директор департаменту міжнародних багатосторонніх відносин «Майдану закордонних справ». 

«За великим рахунком,військові програли не лише через погану підготовку – не все військово-політичне керівництво країни було задіяно, вони також не спромоглись довести суспільству, що вони на його боці й роблять те, що йому потрібно», - додав він.

Експерт також зазначив, що не останню роль відіграла і міжнародна підтримка чинної влади. «Із перших годин заколоту майже всі європейські лідери, лідери Сполучених Штатів та інших країн стали на бік демократично обраної влади, а не військових. І звичайно, не було підтримки ані зсередини армії, ані суспільства, ані зовні. Такий путч міг закінчитися тільки поразкою», - підкреслив Хара.

Нагадаємо, ввечері 15 липня в Туреччині стався збройний заколот. Група військових заявила, що бере управління країною в свої руки, щоб забезпечити дотримання конституційних прав громадян. Турецькому уряду вдалося відновити контроль над ситуацією в країні. В результаті цих подій загинуло понад 200 людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: