Путін хоче зменшити кількість партій у Росії «заради демократії»

Путін хоче зменшити кількість партій у Росії «заради демократії»

Президент РФ назвав можливість скорочення кількості партій «тонким питанням»

Президент РФ Володимир Путін на зустрічі з лідерами партій, які пройшли за підсумками виборів до Держдуми, заявив про необхідність скоротити кількість політичних партій у РФ. Водночас він назвав можливість такого скорочення «тонким питанням» і заявив, що все має бути оптимізовано без утисків принципів демократії.

«Давайте подумаємо, як зробити так, щоб і принципи демократії не було ущемлено, і щоб сама політична структура не працювала проти самої себе, щоб вона сама себе не з'їдала. Це тонке питання», – передає його слова РІА «Новини».

Як відомо, згідно з остаточними підрахунками, за підсумками недільних виборів до Держдуми 7-го скликання пройшло шість партій. «Єдина Росія» отримує 343 мандати, КПРФ – 42 мандати, ЛДПР – 39 мандатів, «Справедлива Росія» – 23 мандати, «Батьківщина» – 1, «Громадянська платформа» – 1. І один мандат отримує кандидат, висунутий у порядку самовисування.

У федеральних округах 5-відсотковий бар'єр подолали партії: «Єдина Росія» (140 мандатів за федеральним округом), КПРФ (35), ЛДПР (34) і «Справедлива Росія».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: