Путін нагадує абсолютного монарха більше, ніж будь-який інший глава держави – російський політолог

Путін нагадує абсолютного монарха більше, ніж будь-який інший глава держави – російський політолог
Фото life.ru

Ми маємо справу з російським Путіним, а не путінською Росією, констатує експерт

За роки правління у президента Росії Володимира Путіна відбулися глибокі внутрішні зміни, вважає директор Московського центру Карнегі Дмитро Тренін, пише Die Zeit.

«Він став праведником. Європу він звинуватив у тому, що вона відходить від свого коріння, в тому числі від християнських цінностей, на яких було засновано європейську цивілізацію. Саме в цьому сенсі Путін і протиставляє Європі цінності «русского мира»: сімейні цінності, непохитність православної віри, орієнтований на державу патріотизм», – розповів Тренін.

За словами політолога, політична система Росії аналогічна тій, яка була у царські часи. «Путін ближче до абсолютного монарха, ніж будь-який інший керівник держави», – впевнений Тренін. «Однак він тримає руку на пульсі народу. І саме в цьому, а не в державній пропаганді або будь-яких інших маніпуляціях прихована таємниця фортеці його влади – в лояльності тих, ким він править», – зауважив експерт.

Зміна влади в РФ не призведе до значних перетворень. «Ми маємо справу з російським Путіним, а не путінською Росією», – констатує експерт. «Росія поки що залишається автократичною державою. Альтернативою автократії виступає хаос», – додає політолог.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: