Путін скасував свій візит, бо боїться потрапити в незручне становище – МЗС Франції

Путін скасував свій візит, бо боїться потрапити в незручне становище – МЗС Франції
Фото DT.ua

Еро закликав Росію припинити надавати підтримку сирійському режиму в бомбардуваннях Алеппо

Президент РФ Володимир Путін скасував свій візит до Парижа через те, що цей візит міг поставити його в незручне становище. Про це заявив глава МЗС Франції Жан-Марк Еро в ефірі каналу Europe 1.

«Думаю, йому могло б стати ніяково (під час візиту)», – зазначив Еро.

Як відомо, починаючи з середини вересня, армія сирійського режиму за підтримки російських союзників здійснює велику наступальну операцію на контрольовані повстанцями райони Алеппо. «Володимир Путін посилив ці бомбардування», – заявив Еро.

При цьому глава МЗС Франції закликав Росію припинити надавати підтримку сирійському режиму в бомбардуваннях Алеппо і назвав це «необхідною умовою» продовження дискусій. «Ми закликаємо росіян припинити підтримку режиму Башара Асада та бомбардування цивільного населення Алеппо», – заявив він.

Як повідомлялося, Путін напередодні скасував візит до Парижа, який було заплановано на 19 жовтня.

Раніше французький президент Франсуа Олланд допустив можливість висунення проти Росії звинувачень у воєнних злочинах за її бомбардування другого за величиною сирійського міста Алеппо.

Олланд дав зрозуміти, що його зустріч з російським президентом Володимиром Путіним, запланована на 19 жовтня, може не відбутися. «Якщо я все-таки прийму його (Путіна), я заявлю йому, що це неприпустимо. Це може також серйозно зашкодити іміджу Росії», – сказав французький лідер.

Із закликом передати «сирійське досьє» у Міжнародний кримінальний суд до членів Ради Безпеки ООН також звернувся генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

В інтерв'ю німецькому виданню DW.com він звинуватив президента Сирії Башара Асада в загибелі 300 тисяч сирійців.

Держсекретар США Джон Керрі також заявив, що дії Сирії і РФ, які завдають авіаударів по сирійцях, потребують розслідування як воєнні злочини.

Як повідомлялося, 8 жовтня на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН Росія заблокувала резолюцію Франції про введення режиму припинення вогню в сирійському Алеппо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: