Путін удруге за тиждень пожалівся Меркель і Олланду на дії українських військових на Донбасі

Путін удруге за тиждень пожалівся Меркель і Олланду на дії українських військових на Донбасі
ria.ru

Глави Росії, Німеччини та Франції підкреслили необхідність неухильного виконання Мінських угод

Президент Росії Володимир Путін провів телефонну розмову з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, - повідомив прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков.

Лідери трьох країн обговорили ситуацію в Україні. Зокрема, Путін висловив стурбованість у зв'язку з «інтенсивними обстрілами Донбасу українськими військомими». «Президент Росії наголосив на безальтернативності політико-дипломатичного врегулювання внутрішньоукраїнського конфлікту відповідно до положень мінського комплексу заходів», - повідомляє прес-служба Кремля.

Глави Росії, Німеччини та Франції підкреслили необхідність неухильного виконання Мінських угод та наголосили на важливості недопущення подальшої ескалації ситуації на Донбасі. Вони також підтвердили спільний курс на активізацію переговорних зусиль, перш за все в «нормандському форматі» і по лінії Контактної групи.

Крім того, вони обмінялися думками з приводу саміту НАТО у Варшаві і висловили зацікавленість у конструктивному діалозі і конкретних заходах, спрямованих на зміцнення довіри між Росією та Альянсом.

Це вже друга телефонна розмова Путіна, Олланда і Меркель за останній тиждень. Під час розмови 8 липня він поскаржився європейським політикам на «українських провокаторів» на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: