Путін вирішив познущатися? Президент РФ вимагає свободи слова

Путін вирішив познущатися? Президент РФ вимагає свободи слова
vnews.agency

Путін з самого початку свого правління «придушував критично налаштовану пресу

Президент Росії Володимир Путін виступив з неочікуваною заявою - від вимагає не обмежувати свободу слова. Про це пише норвезьке видання Dagbladet.

«Не може бути ситуації, коли, якщо владі якась інформація подобається, то її слід захищати і говорити про свободу поширення інформації, про свободу преси, а коли щось не подобається, тут же обзивати цю інформацію пропагандою кого б там не було, яка обслуговує чиїсь політичні групи, або інтереси конкретної держави», - заявив президент Росії Володимир Путін під час святкування 75-річчя державного інформагенції «Росія сьогодні».

Ця заява звучить несподівано, оскільки, як зазначає видання, Путін з самого початку свого правління «придушував критично налаштовану пресу і втілював у життя програму, спрямовану на уніфікацію центральних телеканалів».

«Путін робить вражаючі заяви. За даними «Репортерів без кордонів», які, зокрема, спостерігають за свободою слова по всьому світу, Росія займає одне з останніх місць. У 2016 році Росія була на 148 місці з 180 країн. І становище погіршується», - пише видання.

Приводом для «закручування гайок» пресі стала трагедія з атомним підводним човном «Курськ», який затонув разом з усім екіпажем в 118 чоловік 12 серпня 2000 року. Всі великі телекомпанії - в тому числі і державні - вільно передавали репортажі з місця трагедії, яка показала, що російський ВМФ був буквально паралізований. ЗМІ відкрито критикували і тео, як влада поставилася до катастрофи.

«Кремль зробив з катастрофи два висновки. Перший полягав у тому, що збройні сили потребують реформування, що було очевидним для всіх, хто має очі. Але інший висновок був набагато важливішим: вільні ЗМІ становлять небезпеку для Кремля. ЗМІ необхідно було дисциплінувати, а те, як вони повідомляють про щось, необхідно взяти під контроль», - пише Dagbladet.

«Коли Путін зараз раптом почав грати роль янгола-охоронця свободи преси, це стало справжнім сюрпризом. Для багатьох», - резюмує видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: