Путіну не потрібен середній клас – британський експерт

Путіну не потрібен середній клас – британський експерт
Фото joinfo.ua

Масову підтримку росіянами Путіна експерт пояснює тотальним страхом

Російська влада відсилає суспільству досить простий сигнал: якщо хочете їхати – будь ласка, переконаний британський журналіст, телевізійний продюсер та письменник, відомий спеціаліст з медіа в сучасній Росії Пітер Померанцев. Про це він розповів в інтерв’ю іспанській газеті El Mundo.

«На відміну від інших країн, Росії не потрібен середній клас. Вона створює приватні армії, зокрема Національну гвардію. Якщо хтось спробує щось зробити, то ми знаємо, що буде. Чим глибша криза, тим гостріша необхідність у зовнішніх війнах: у Сирії, Прибалтиці... У владі засіли параноїки, які не дають спокою ані ЗМІ, ані опозиції. Вони знають, що рейтинг популярності Путіна, рівний 80%, це обман», – зазначив він.

Масову підтримку росіянами Путіна Померанцев пояснює тотальним страхом. «Путін знає, що люди повинні бути згодними з його методами управління, але він також знає і те, що страх необхідний. Звідси сфабриковані судові процеси, розмови про п'яту колону, приватні армії, закони про боротьбу з екстремізмом. Все це робиться для залякування людей. Всі авторитарні режими однакові: коли економічна модель починає давати збої, вони роблять ставку на пропаганду і органи безпеки», – зазначив експерт.

Раніше співробітниця незалежного центру дослідження громадської думки «Левада-центр» Наталія Зоркая висловила думку, що своєю популярністю Путін зобов'язаний відсутності в Росії сильного громадянського суспільства та примітивній масовій свідомості росіян. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: