Рабінович похвалив НАБУ, яке нарешті почало затримувати тих, хто грабує країну

Рабінович похвалив НАБУ, яке нарешті почало затримувати тих, хто грабує країну
Вадим Рабінович

Рабінович вважає, що в країні нарешті з'явилася структура, яка почала реально боротися з корупцією

Нарешті-то стали затримувати тих, хто нахабно обкрадає країну. Так в кулуарах Верховної Ради народний депутат і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович прокоментував інформацію про скандал з помічником депутата Борислава Розенблата. Нагадаємо, помічника парламентарія затримали співробітники НАБУ з сумою в $200 тисяч, яку нібито передавали депутату як хабар.

«Якщо підтвердиться інформація НАБУ, то можу привітати цю організацію: їм вдається розворушити болото. Я поки не бачу, щоб крім них хтось щось робив для реальної боротьби з корупцією. Дуже приємно усвідомлювати, що наша правоохоронна система зрозуміла нарешті, що запорукою боротьби з корупцією є арешт діючих казнокрадів і злодіїв - не тих, які втекли або арештовані десь там за кордоном, а тих, хто нахабно, на наших очах, обкрадає країну. Як говорив один популярний радянський сатирик: «Мелочь, а приятно», - заявив Рабінович.

За його словами, поки складно говорити, чи знімуть депутатську недоторканність за таким скандалом з Розенблата.

«Я нічого поки за фактом звинувачення сказати не можу і не знаю, чим ця ситуація може закінчитися взагалі, оскільки депутат Розенблат - одна з ключових фігур у фракції БПП. Але мова ж йде вже і про двох депутатів, як я зрозумів з публікацій, ще один - з «Народного фронту». Так ось, якщо факт хабара підтвердиться детективами, то можу ще раз привітати НАБУ», - продовжив Рабінович.

Він вважає, що в країні нарешті з'явилася структура, яка почала реально боротися з корупцією.

«Ми в партії і раніше говорили, а тепер підтверджуємо: віримо в те, що НАБУ стане серйозною структурою щодо подолання корупції в Україні. Дійте, пан Ситник, тільки не зупиняйтеся, йдіть далі, копайте глибше», - резюмував політик.

Нагадаємо, в одному з ресторанів Києва співробітники НАБУ затримали охоронця народного депутата Борислава Розенблата за підозрою в отриманні хабара. При ньому були $200 тис. 

У НАБУ стверджують, що хабар, на якому затримали охоронця Розенблата, призначався двом нардепам.

Вони це заперечують і назвали подію «провокацією».

Подання на зняття недоторканності з народних депутатів Борислава Розенблата (БПП) та Максима Полякова («Народний фронт») було підписане 19 червня.

Наразі подання на зняття недоторканості з Розенблата та Полякова направлені генеральному прокурору.

Читайте також матеріал «Главкома» Сідай, трійка! Довгий, Розенблат і Поляков - нові мішені Антикорупційного бюро

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: