Рабінович зустрівся з українським політв'язнем Миколою Карпюком

Рабінович зустрівся з українським політв'язнем Миколою Карпюком
Народний депутат Вадим Рабінович

За словами Рабіновича, він займається питанням звільнення Карпюка з російської в'язниці вже два роки

У вівторок, 18 липня, народний депутат України, голова парламентського підкомітету з прав людини, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович зустрівся з українським політичним в'язням Миколою Карпюком, який вже третій рік відбуває термін у російській в'язниці. Про це депутат розповів під час онлайн-трансляції на своїй сторінці в Facebook.

«Ось і сталося! Я раніше боявся про це писати. Це місто Володимир - знаменитий Володимирський централ. Тільки що мені вдалося зустрітися з Миколою Карпюком, який ось уже три роки перебуває тут. Всі подробиці я розповім у Києві. Але я дуже задоволений тим, що ця мужня людина зберігає волю, твердість, і я думаю, що після нашої зустрічі він ще більше зміцниться духом. Спасибі всім, хто допомагав організувати цю зустріч!» - заявив Рабінович.

Опозиційний політик наголосив, що представники української влади не займаються питанням Карпюка належним чином. «Україна! З далекого міста Володимира - Володимирського централу - передаю всім привіт від політв'язня Миколи Карпюка, який вже три роки перебуває тут. І, на жаль, у нас всіх не доходили руки до нього. Хочу вам сказати: він живий-здоровий і посміхається», - заявив народний депутат.

Рабінович також підкреслив, що розповість більше подробиць про зустріч з українським політв'язнем, коли повернеться до Києва.

За словами Рабіновича, він займається питанням звільнення Карпюка з російської в'язниці вже два роки. Раніше він заявляв про те, що докладе максимум зусиль для звільнення українського політичного в'язня.

Нагадаємо, Микола Карпюк - один з лідерів і засновників «Правого сектора». У березні 2014 року він був затриманий при в'їзді в Росію, де і до цього дня знаходиться, відбуваючи покарання за сфабрикованими звинуваченнями в злочинах проти федеральних військ в 1994-1996 роках, скоєних під час першої чеченської війни.

У травні 2016 року Карпюка було засуджено до 22,5 року в'язниці. Російська правозахисна організація «Меморіал» визнала його політв'язнем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: