Рабінович звинуватив коаліцію у намаганні «знищити» Конституційний суд

Рабінович звинуватив коаліцію у намаганні «знищити» Конституційний суд
Нардеп Вадим Рабінович

Рабінович назвав прийняття закону про Конституційний суд вбивством КС

Народний депутат, лідер партії «За життя» Вадим Рабінович звинуватив коаліцію у намаганні «знищити» Конституційний суд. Про це він сказав в коментарі журналістам.

«Вирішальні 25 голосів для винесення цього трагічного рішення (мова йде про закон про Конституційний суд. - Ред.) дав Опозиційний блок. Найбільше підтримали закон 245 депутатів – без 25 голосів «опоблоківців» прийняття рішення було б неможливим. Якщо б не ці 25 голосів, правляча «недокоаліція» не отримала б можливість знищити Конституційний суд як незалежний орган, не змогла б перетворити його в інструмент протягування тих рішень, які через брак голосів неможливо прийняти в парламенті... Це нова «ширка» в складі «БПП-НФ-Опоблок». Я до сих пір шокований від цього: це ж пряма зрада своїх виборців, це вбивство Конституційного суду як незалежного органу, це справжня трагедія і «чорний день» для Конституції», - сказав Рабінович.

На думку депутата, це було зроблено керівництвом фракції Опоблоку, щоб «відмазати» двох депутатів від кримінальних справ.

Рабінович також допустив, що у фракції Опоблоку була фінансова «мотивація», що може свідчити про політичну корупцію. За даними Рабіновича, мова може йти про суму в 10 млн доларів.

«Багато хто не розуміє, але насправді це не просто факт політичної корупції, а зрада своїх виборців, які не давали права Опоблоку підтримувати владу заради наживи або щоб уникнути в'язниці для своїх депутатів, це справжня трагедія для української політики», - заявив нардеп.

Рабінович впевнений, що «тепер у президента вся повнота влади в руках, він може отримати повноваження по Донбасу до 2020 року, що може поставити крах на мирі на сході країни, люди позбавляються права оскаржити дії держави в чесних судах, а судді КС отримують довічні зарплати з захмарними сумами і автомобілі».

«КС тепер можна вирішувати ті питання, які не вдавалося «пропхати» «недокоаліції» у ВР», - додав політик.

На думку парламентарія, «це вдарить і по самих зрадниках, адже тепер не потрібен Опоблок, все можна вирішувати і без нього в Конституційному суді».

«Опозиційний блок даремно сподівається на те, що при цьому влада «спише» і не буде надалі шантажувати його депутатів кримінальними справами — це не видно тільки сліпцям. У фракції є і порядні люди, але соромно, що командують здачею голосів саме такі політичні сліпці... Вночі Льовочкін отримує інструкції в АП, а вдень змушує фракцію віддавати голоси і зраджувати виборців!» - заявив нардеп.

«Виборці це бачать і розуміють — і віддадуть належне Опоблоку на виборах. Впевнений, політичну корупцію треба викорінювати шляхом позачергових виборів. У Раді немає коаліції, а країна не може бути заручником кримінальних справ або зажерливих апетитів Опоблоку в Раді! Такий парламент треба розганяти!» - резюмував Рабінович.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: