Рада безпеки ООН ухвалила заяву щодо загострення на Донбасі

Рада безпеки ООН ухвалила заяву щодо загострення на Донбасі

В останньому пункті Радбез ООН підтвердив «цілковиту підтримку» резолюції щодо збитого авіалайнера рейсу MH17

Радбез ООН засудив загострення бойових дій на Донбасі із застосуванням забороненої важкої зброї та висловив повну підтримку суверенітету й територіальній цілісності України.

Про це йдеться в заяві голови Радбезу ООН, повідомляє Укрінформ.

«Рада Безпеки висловлює серйозну стурбованість з приводу останнього загострення ситуації у сфері безпеки на сході України», - йдеться в документі.

При цьому підкреслюється, що це має суттєвий вплив на безпеку цивільного населення.

«Рада Безпеки засуджує триваючі порушення режиму припинення вогню, особливо з використанням важкої зброї, забороненої Мінськими угодами, що спричинило трагічні загибелі, в тому числі серед мирних жителів», - наголошується в заяві.

Радбез закликав до виконання зобов'язань з роззброєння та негайного виведення важкої зброї відповідно до Мінських угод. Крім того, підкреслюється необхідність розширити зусилля гуманітарної допомоги в постраждалих від конфлікту регіонах. Рада безпеки ООН також висловила цілковиту підтримку Спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ та закликала всі сторони сприяти її роботі.

В останньому пункті Радбез ООН підтвердив «цілковиту підтримку» резолюції 2166 (2014) щодо збитого авіалайнера рейсу MH17.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: