Рада визнала нелегітимною нову Держдуму Росії

Рада визнала нелегітимною нову Держдуму Росії

Рада не визнає легітимність результатів цих виборів, а також їх правові наслідки, склад, повноваження, акти та рішення Державної думи РФ сьомого скликання

Верховна Рада ухвалила постанову про невизнання легітимності виборів до Держдуми Росії. Своїм рішення Рада не визнає легітимність результатів цих виборів, а також їх правові наслідки, склад, повноваження, акти та рішення Державної думи РФ сьомого скликання. За це рішення проголовували 264 народних депутата.
Зокрема, за постанову проголосувало 106 депутатів з фракції «Блоку Петра Порошенка», 74 депутати з «Народного фронту», 23 - з «Самопомочі», 18 - з Радикальної партії, 15 - з «Батьківщини», 4 - з групи «Воля народу», 1 - з групи «Відродження», а також 23 позафракційних.
За документ не проголосував жоден депутат від «Опозиційного блоку».
Український парламент визнав, що з огляду на незаконне проведення виборів Держдуми на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, проведення виборів до Держдуми сьомого скликання є порушенням Конституції та законодавства України, основних принципів та норм міжнародного права, Статуту ООН, Гельсінського заключного акту, Будапештського меморандуму 1994 року, резолюції Генеральної асамблеї ООН про територіальну цілісність України №68/262 від 27 березня 2014 року та інших міжнародно-правових актів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: