Радник Авакова назвав три версії вбивства журналіста Шеремета

Радник Авакова назвав три версії вбивства журналіста Шеремета

Зорян Шкіряк не виключає версію участі у цьому злочині російських спецслужб

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк не виключив версію про участь російських спецслужб у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Про це він сказав журналістам.

«Я думаю, що зараз говорити про підозрюваних зарано. Здійснюються необхідні дії», - зауважив Шкіряк.

При цьому серед основних версій причин убивства журналіста, які розглядаються правоохоронцями, радник міністра внутрішніх справ назвав професійну діяльність та не виключив версію про скоєння злочину на ґрунті неприязних стосунків.

«Я думаю, що будуть розглядатися й інші версії, але особисто я хочу у цій ситуації підтримати свого колегу Антона Геращенка і, безперечно, виключати російський слід не можна», - сказав Шкіряк.

За його словами, в Україні останнім часом дивним чином збігаються різні події. «Питання загострення (ситуації) на фронті, фактично щоденні зухвалі атаки російсько-терористичних військ із застосуванням забороненої важкої артилерії, також сюди можна додати усім відомий «поп-парад», і виключати версію участі в цьому злочині російських спецслужб ми не можемо», - заявив Шкіряк, якого цитує УНІАН.

Нагадаємо, в середу вранці в центрі Києва в результаті вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Інцидент стався на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка. 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко теж заявив, що смерть Шеремета - це убивство.

Президент України Петро Порошенко доручив правоохоронним органам негайно розслідувати цей злочин.

За фактом загибелі Шеремета прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб).


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: