Референдум у Великобританії означає кінець ери Євросоюзу - французький міністр

Референдум у Великобританії означає кінець ери Євросоюзу - французький міністр
m.golos-ameriki.ru

Еммануель Макрон відчуває, що референдум буде «небезпечний»

Референдум щодо членства Великобританії в ЄС відзначає кінець ери для блоку, який втратив своє політичне спрямування. Про це заявив міністр економіки Франції Еммануель Макрон, повідомляє The Local.

«Я вірю в Європу, але також і в її реорганізацію. Це кінець ультра-ліберальної Європи, яка втратила свій політичний напрямок. Європейський проект не може бути лише системою скасування правил», - сказав Макрон.

Міністр відзначив, що люди повинні мати право впливати на майбутнє Європи, але відчуває, що референдум буде «небезпечний», і що Британія «тримає у заручниках решту Європейського Союзу».

«Питання не в тому, чи зможемо ми бути більш конкурентоспроможними, якщо ми повинні відкрити ті чи інші ринки, а чи зможемо ми досягти успіху в покращені життя, разом», - сказав він.

Макрон відзначив, якщо Британія проголосує за те, щоб залишити ЄС, союзу потрібно діяти швидко, щоб уникнути подібних процесів в інших країнах. «Не має бути жодних сумнівів, щл у Данії, Нідерландах, Польщі вирішать, що вони хочуть такий же статус», - сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: