Референдум з Brexit відбудеться без оголошення підсумків екзит-полів

Референдум з Brexit відбудеться без оголошення підсумків екзит-полів
incelaw.com

Зазвичай екзит-поли на загальних виборах проводять телеканали BBC, ITV і Sky News

Сьогодні в Великій Британії після закриття дільниць, де відбувається голосування щодо членства країни в Євросоюзі, не оголошуватимуть результати екзит-полів, - повідомляє The Independent.

Зазвичай екзит-поли на загальних виборах проводять телеканали BBC, ITV і Sky News - вони опитують людей, які виходять з виборчої дільниці після голосування. Після цього телевізійники порівнюють їхні відповіді з результатами опитувань на одних і тих самих ділянках на попередніх виборах - такі зміни можуть створювати загальнонаціональну картину.

Однак сьогодні після закриття дільниць о 22.00 за місцевим часом (і опівночі за київським часом), результати екзит-полу опубліковані не будуть - телевізійники не можуть бути впевненими в їхній точності.

Останній референдум у Британії проходив 41 рік тому, екзит-полів тоді не проводилося. Це означає, що немає критеріїв, що дозволяють оцінити, як люди проголосували цього разу.

Видання повідомляє, що деякі опитування все ж таки буде проведено. Вони допоможуть оцінити значущість попередніх прогнозів.

Як відомо, у Великій Британії відбувається референдум про подальшу долю країни в ЄС. Повідомлялося, що в першій половині дня на виборчих дільницях у Британії спостерігається доволі висока явка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: