Реформи митниці не буде – екс-глава Держмитслужби Макаренко

Реформи митниці не буде – екс-глава Держмитслужби Макаренко

Макаренко не вірить заявам влади

Екс-голова Державної митної служби України (2009-2010 рр.) Анатолій Макаренко не вірить у реформування митниці. Про це він сказав ПЛ, коментуючи заяву прем’єра Володимира Гройсмана про початок реформування митної служби України.
«Реформування митниці справа необхідна, як і реформування всіх державних інститутів. Митниця не більше і не менше корумпована, ніж всі державні інститути нашої країни. Митниця не більше і не менше дезорганізована, ніж всі державні інститути нашої країни. Митницю професійно і системно знищували і дискредитували протягом останнього року її діяльності. Сьогодні так зване «реформування» митниці доручено тим людям, які в перебігу останнього часу керували митними органами України, а насправді знищували митну безпеку країни. У мене немає абсолютно ніяких ілюзій щодо результатів «реформи митниці» - її не буде. Я не вірю телевізійними картинками, я не вірю заявам, тому що я знаю, хто фактично керує і розставляє кадри, і я знаю, що фактично відбувається на митниці. Я вважаю, що все що відбувається, є продовженням дезорганізації, дискредитації і розвалу митниці», - повідомив Макаренко.
«Що стосується «смотрящих», прізвища яких неодноразово звучали в ефірах і в Інтернеті, зараз вони притихли, бо отримали команду на час приборкати свої апетити. Але ми маємо вже іншу проблему «апетитів регіональних еліт» і амбіцій губернаторів, політиків місцевого масштабу. Всі хочуть мати свою місцеву «кишенькову» митницю. Відбувається насадження керівництва місцевих еліт над митними адміністраціями - це один з кроків розвалу централізованого управління митниці і елемент можливого розвалу країни», - заявив Макаренко.
«Прізвища «смотрящих» я називати не буду - у нас дуже велика небезпека від апетитів місцевих літ - це губернатори, парламентське лобі - ці прізвища відомі...», - додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: