«Репортери без кордонів» закликають швидко розслідувати вбивство Шеремета

«Репортери без кордонів» закликають швидко розслідувати вбивство Шеремета
kp.ua

«Очевидне вбивство» Павла Шеремета не посприяє зменшенню напруги в Україні, - «Репортери без кордонів»

У міжнародній правозахисній організації «Репортери без кордонів» вважають вирішальним, щоб українські органи влади забезпечили швидке, ґрунтовне і незалежне розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.  Про це в інтерв'ю DW  заявив речник організації Кристоф Драєр. 

«На жаль, у минулому це не завжди було так, особливо якщо пригадати вбивство Георгія Гонгадзе. Через це вбивство певних осіб засудили, але донині не з'ясовано, хто замовники. Такі випадки сприяють атмосфері латентного страху», - наголосив представник організації.

За його словами, «очевидне вбивство» Павла Шеремета не посприяє зменшенню напруги в Україні та може, врешті-решт, сприяти посиленню самоцензури серед українських журналістів, якщо виявиться, що за смертю Шеремета стоїть «український розвиток подій».

Окрім того, за словами Драєра, якщо розслідування покаже, що замах спричинила журналістська діяльність Шеремета, це матиме сильний негативний вплив на позицію України в міжнародному рейтингу свободи слова, який щорічно складають у «Репортерах без кордонів». Водночас речник підкреслив, що передусім необхідно дочекатися результатів розслідування.

Нагадаємо, сьогодні вранці у Києві унаслідок вибуху автомобіля, котрий належав керівнику «Української правди» Олені Притулі, загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Самої ж Олени Притули в авто не було.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: