Рева розповів, чому Рада не поспішає з пенсійною реформою

Рева розповів, чому Рада не поспішає з пенсійною реформою
Міністр соціальної політики Андрій Рева

Міністр соцполітики запевняє, що ухвалення пенсійної реформи в першому читанні не завадить реалізації реформи з 1 жовтня

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявляє, що ухвалення Верховною Радою цього тижня законопроекту про пенсійну реформу лише в першому читанні не завадить реалізації пенсійної реформи з 1 жовтня.

Про це він сказав в коментарі «Укрінформу», коментуючи рішення Комітету ВР з питань соціальної політики рекомендувати парламенту прийняти законопроекту Кабміну про пенсійну реформу в першому читанні.

Міністр пояснив, що таке рішення комітету дозволить завтра, у вівторок, включити у порядок денний цей законопроект і розглянути його в першому читанні на поточному пленарному тижні. Він підкреслив, що можливе прийняття законопроекту в першому читанні на цьому тижні дозволить доопрацювати його і винести на розгляд в цілому у вересні.

«Нам це дає можливість далі працювати, далі напрацьовувати всі пропозиції, які є у народних депутатів з тим, щоб така важлива реформа для нашого суспільства, як пенсійна, відбулася в ті терміни, які заплановані. Щоб люди з 1 жовтня поточного року, нарешті, отримали перерахунок своїх пенсій», - сказав він.

Міністр назвав сьогоднішнє рішення комітету «зваженим і серйозним». Рева зазначив, що такі резонансні законопроекти потребують детального вивчення і обговорення.

«Це питання не повинно розділяти суспільство, воно повинно об'єднувати», - сказав міністр.

Як відомо, Комітет ВР з питань соціальної політики сьогодні, 10 липня, рекомендував парламенту прийняти в першому читанні законопроект № 6614 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», підготовлений урядом, і доопрацювати до другого читання.

Посли Великої сімки закликають Верховну Раду до канікул ухвалити пенсійну реформу.

Читайте також статтю: #ПенсіїНеГречка. Реформа чи чергове «покращення»?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: