Режим зовні набожного Путіна у питаннях релігії нагадує Радянський Союз - The Wall Street Journal

Режим зовні набожного Путіна у питаннях релігії нагадує Радянський Союз - The Wall Street Journal
РИА Новости

Росія після краху комунізму так і не змогла сформувати вільне суспільство

Президент РФ Володимир Путін чудово зображує християнську набожність. Але коли справа доходить до свободи релігії, його режим дуже сильно починає нагадувати Радянський Союз, пише американське видання The Wall Street Journal.

«Подивіться на новий антитерористичний закон, який забороняє місіонерську діяльність і богослужіння на дому. Відповідно до нового закону, який вступає в силу наступного тижня, все місіонери повинні бути прикріплені до «зареєстрованих»організацій. Закон також забороняє проповіді за межами офіційно визнаних культових будівель. Порушників цього закону будуть штрафувати на 780 доларів, а їх церкви на 15 500 доларів», - зазначає видання.

У статті The Wall Street Journal йдеться, що від цього можуть постраждати всі віри, включаючи Російську православну церкву, але найбільш незахищеними від страшних наслідків закону для свободи совісті виявляться маленькі секти і віросповідання з нечисленними послідовниками. «Протестанти і харизматичні християни часто проводять служби в домашніх церквах, а розпливчасті формулювання закону можуть призвести до заборони таких зборів. Деякі протестантські групи відкидають державну реєстрацію як питання совісті», - зазначено в матеріалі.

Протестантські лідери написали у відкритому листі на ім'я Путіна: «Радянська історія показує, що багатьох людей різних віросповідань переслідували за проповідь слова Божого. Цей закон повертає нас в той ганебний минуле».

«Даний закон є складовою частиною масштабної кампанії із закручування гайок незалежного громадянського суспільства в Росії, і в ньому також присутні нові жорсткі обмеження на діяльність іноземних аналітичних центрів. Це нагадує нам про той трагічний факт, що Росія після краху комунізму так і не змогла сформувати вільне суспільство», - пише видання.

Як повідомлялось, 7 липня Путін підписав скандальний антитерористичний «пакет Ярової». У червні Держдума і Рада Федерації схвалила «антитерористичний» пакет поправок, які, зокрема, зобов'язують операторів зв'язку зберігати листування та переговори користувачів протягом півроку. Інший закон пакета вводить кримінальну відповідальність за міжнародний терористичний акт і покарання за публічні заклики до насильницького повалення влади та нападу на посольства. Також вводиться новий склад злочину - неповідомлення про злочин терористичної спрямованості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: