«Рік державної мови»: Нардеп розказав, як треба заохочувати людей розмовляти українською

«Рік державної мови»: Нардеп розказав, як треба заохочувати людей розмовляти українською
Григорій Шверк

Шверк: Заборони і квоти вирішують проблему мови тільки частково

Заборони і квоти вирішують проблему з використанням української мови лише частково. Таку думку в коментарі «Главкому» висловив народний депутат від Блоку Петра Порошенка Григорій Шверк.

«Заборонами не можна примусити людину любити мову. Це можна зробити лише за рахунок заохочення», - зазначив він.

За словами нардепа, проблема з українською мовою у країні справді є: багато людей є російськомовними. «Наприклад, я виріс на сході України, багато років жив у Харкові, не користувався українською мовою ніколи. Так сталося, що таких як я, велика кількість і серед літніх людей, і серед молоді. Тому мені здається, що пропагування української мови – це велика річ і її треба робити», - сказав Шверк.

«Мені здається, що розмовляти українською мовою треба. Тому я підтримую будь-які заходи, що ініціюються з метою її пропагування. Впевнений, це піде на користь країні», - резюмував парламентар.

Як повідомлялось, 178 народних депутатів підписали звернення до президента про те, щоб оголосити 2018 рік «Роком державної мови». «Щоби стати сильніше, щоб кожного, хто проживає на території України, зробити сильніше, звертаємося до Вас і пропонуємо (і така ідея підтримана чотирма профільними міністерствами та Академією наук) оголосити 2018 рік «Роком державної мови», - йдеться у повідомленні.

1_15

2_15

3_14

4_1

Комітет з питань культури і духовності підтримав пропозицію щодо оголошення 2018 року «Роком державної мови». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: