Рішення Трампа: США не будуть фінансувати культурні обміни з Росією

Рішення Трампа: США не будуть фінансувати культурні обміни з Росією

Трамп продовжив заборону на фінансування культурних і освітніх обмінів з Росією

Президент США Дональд Трамп підписав розпорядження про продовження на рік заборони на фінансування культурних і освітніх обмінів з Росією. Це випливає з документа, опублікованого прес-службою Білого дому.

У розпорядженні вказується, що воно прийнято відповідно до закону про захист жертв торгівлі людьми.

«Сполучені Штати не надаватимуть негуманітарну, не пов'язану з торгівлею допомогу або дозволяти фінансування участі в програмах освітнього та культурного обміну офіційних осіб або співробітників урядів Еритреї, КНДР, Росії та Сирії в 2018 фінансовому році», - йдеться в тексті документа. Заборона поширюється на банки розвитку США, а також МВФ.

У документі наголошується, що співпраця з Москвою за освітніми обмінам можлива, якщо вона буде відповідати «національним інтересам США».

Розпорядження направлено для реалізації держсекретареві США Рексу Тіллерсону.

Подібний документ, що встановлює обмеження для ряду країн, щорічно публікується главою США. У минулому році його підписував екс-президент Барак Обама.

Нагадаємо, США повідомили про майбутнє подальше посилення санкцій проти енергетичного і банківського секторів економіки Росії, що були накладені через її агресію проти України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: