Рівень загрози з боку Росії зростає – розвідка

Рівень загрози з боку Росії зростає – розвідка

Занепокоєння є. Але не тільки у нас. Занепокоєні й інші країни: Польща, інші країни НАТО, які відслідковують ситуацію - Скібіцький

Активність Росії щодо нарощування військової потужності біля кордону з Україною свідчить про реальність загрози ескалації. Таку думку висловив Вадим Скібіцький, представник Головного управління розвідки, пише РБК.

«Навчання може бути використано для ескалації напруженості насамперед на окупованих територіях. Ймовірність цього залежатиме від керівництва Російської Федерації: наскільки воно готове іти на подальшу ескалацію напруженності в умовах тих санкцій, які діють проти неї», - зазначив він.

За словами Скібіцького, рівень загрози підвищується. «Відповідно, занепокоєння є. Але не тільки у нас. Занепокоєні й інші країни: Польща, інші країни НАТО, які відслідковують ситуацію», - додав він.

За попередніми даними перевірок, що зараз проводяться, мова йде про 100-120 тисяч військовослужбовців. На російський кордон наразі перекинуто дві бригади  - 23-ту та 28-му - це порядка восьми тисяч військовослужбовців. Крім того, на полігонах «Кадамовський» і «Кузьмінський» (Ростовська область) знаходиться біля семи тисяч.

«Президент України - головнокомандувач Збройних сил України - чітко сказав, що, у будь-якому разі, коли будуть загострення, Збройні сили України готові до відбиття агресіїї, будуть проведені відповідні заходи щодо відмобілізування, посилення нашого угрупування для того, щоб припинити цю агресію, якщо вона, дійсно, буде розширюватися на нашу територію», - підкреслив Скібіцький.

«Ми постійно відслідковуємо нарощування, чисельність. Ця інформація доповідається, згідно з нашими табелями термінового донесення даних до штабу Міністерства оборони та РНБО, для того, щоб своєчасно прийняти рішення», - запевнив представник ГУР

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: