Родичі політичних бранців Кремля закликали ЄС і НАТО посилити санкції проти РФ

Родичі політичних бранців Кремля закликали ЄС і НАТО посилити санкції проти РФ
Політичний бранець Кремля Микола Карпюк

ЄС має у своєму розпорядженні потужну невійськову силу, яку він ще не задіяв, йдеться у відкритому листі до керівництва ЄС і НАТО

Родичі, колеги, правозахисники політичних бранців Кремля, репресованих російським режимом, закликали керівництво ЄС і НАТО посилити санкції проти Росії і ввести персональні обмежувальні заходи проти керівництва РФ, відповідального за кричущі порушення прав людини. Про це йдеться у їхньому відкритому листі до керівників Євросоюзу та НАТО.

«Родичі, колеги, правозахисники політичних бранців Кремля, репресованих російським режимом, закликали Відкритим листом керівництво ЄС і НАТО вивести «на перший план права людини», як це зазначено в Глобальній стратегії ЄС, та ввести в подальшому як персональних обмежувальних заходів проти керівництва Росії, відповідального за кричущі порушення прав людини, так і санкцій секторального характеру», - йдеться в отриманому «Главкомом» прес-релізі Центру глобалістики «Стратегія ХХІ», який є одним із підписантів цього листа.

Зазначається, що «ЄС має у своєму розпорядженні потужну невійськову силу, яку він ще  не задіяв».

«Ми закликаємо вас використати свою м’яку силу задля примусу агресора до миру, звільнення політичних бранців на окупованих територіях України», - йдеться в листі.

На думку підписантів листа, режим санкцій має включати:

- заморожування у західних фінансових установах персональних активів кремлівської клептократії, включно з членами родини і «колом друзів» В. Путіна;

- поступове заміщення імпорту до ЄС російської нафти, нафтопродуктів, газу та вугілля неросійськими;

- відмову ЄС та країн-членів від російських проектів безтранзитних газотранспортних систем на зразок проекту «Північний потік-2».

«Ніщо не коштує так дорого, як життя і свобода. Росія має відчути це», - йдеться в листі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: