Росія може задіяти свій єдиний авіаносець для бомбардувань в Сирії - ЗМІ

Росія може задіяти свій єдиний авіаносець для бомбардувань в Сирії - ЗМІ
ТАСС

Державні ЗМІ Росії повідомили про заплановане перекидання авіаносного крейсера Адмірал Кузнєцов до Сирії

Росія вирішила використати свій єдиний авіаносець для того, щоб льотчики потренувалися наносити удари з вильотами з палуби корабля, повідомляє ТАСС.

Такі авіаудари з борту авіаносного крейсера можуть початися вже у жовтні 2016. У цей час на кораблі перебуватимуть близько 15 літаків Су-33, МиГ-29К/КУБ та вертольоти. Як пояснило військово-дипломатичне джерело, удари восени-взимку будуть наносити як льотчики авіаційного групування на базі Хмеймім, так і палубна авіація. На сьогодні офіційного підтвердження цих даних поки що немає. 

Нагадаємо, авіаносний крейсер Адмірал Кузнєцов - єдиний у складі Військово-Морського флоту Російської Федерації в своєму класі, він входить до складу Північного флоту. Повітряно-космічні сили Російської Федерації беруть участь у військовій операції в Сирії з 30 вересня 2015 року на прохання сирійського президента Башара Асада. Росіяни заявляють, що метою операції є знищення терористичних організацій ІДІЛ, Фронт-ан-Нусра іта інших. Однак, за даними Заходу, Росія завдає удари переважно по сирійській опозиції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: