Росія може захопити Польщу за одну ніч, - американські експерти

Росія може захопити Польщу за одну ніч, - американські експерти
espreso.tv

Навіть якщо в даний час Москва не зацікавлена в тому, щоб йти на пряме зіткнення з НАТО, все може змінитися за одну ніч

Експерти американського аналітичного центру Atlantic Council в новому дослідженні дійшли висновку, що «Росія може захопити Польщу всього за одну ніч, повідомляє німецький таблоїд Bild. У зв'язку з цим НАТО, як вважають в центрі, має завжди бути готовим до військового зіткнення з Росією.

«Навіть якщо в даний час Москва не зацікавлена в тому, щоб йти на пряме зіткнення з НАТО, все може змінитися за одну ніч і бути реалізованим в найкоротші терміни. Тим більше, відповідні плани і необхідні для цього ресурси давно підготовлені», - йдеться в документі.

Путінська анексія у Криму, звертають увагу автори дослідження, «наочно довела, як швидко Росія може ставити всіх перед доконаним фактами». У зв'язку з цим Atlantic Council рекомендує Північноатлантичному альянсу «завжди бути готовим до будь-яких сценаріїв і в разі чого нанести максимально жорсткий удар у відповідь». Причому в число прийнятних цілей, на думку експертів, повинні увійти московське метро, електромережа Санкт-Петербурга і російський державний телеканал RT .

Як вважають аналітики центру, Польща «повинна дати зрозуміти Росії, що в разі початку військових дій вона пошле в Калінінградську область підрозділи спецназу, які будуть знищувати стратегічні важливі цілі на кшталт ракетних батарей», додає видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: