Росія не допустить США до нормандського формату, - учасниця Мінських переговорів

Росія не допустить США до нормандського формату, - учасниця Мінських переговорів

Зараз переговори у «нормандському форматі» відбуваються за участі лідерів України, Росія, Франції та Німеччини

Російська Федерація не допустить США до участі в переговорах щодо війни на Донбасі у нормандському форматі. Про це в ефірі Громадського сказала представниця України в політичній підгрупі Мінського процесу Ольга Айвазовська.

«Росія буде до останнього проти включення Сполучених штатів до процесу переговорів. Зараз ми бачимо розмови між США та РФ чи то на рівні радників, чи то на рівні представників МЗС. Але Росія не хоче повноцінного повернення США до нормандського, або до женевського форматів», — стверджує Айвазовська.

«Ми можемо чогось хотіти, але якщо Росія, яка є агресором, не піде на ці поступки, то цього скоріш за все не відбудеться найближчим часом», — зазначила учасниця переговорів.

Нагадаємо, зараз переговори у «нормандському форматі» відбуваються за участі лідерів України, Росія, Франції та Німеччини.

Раніше президент РФ Владімір Путін заявив, що українська влада «перейшла до практики терору» i назвав «безглуздою» заплановану зустріч «нормандської четвірки». Так він прокоментував заяву ФСБ про запобігання терактам в анексованому Криму, які нібито готувала українська розвідка. Також Путін повідомив про 2 загиблих силовиків ФСБ.

У свою чергу, президент України Петро Порошенко заявив, що звинувачення російською стороною України у тероризмі та диверсіях на території окупованого Криму є безглуздими та цинічними.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: