Росія неадекватно відреагувала на заборону участі в Паралімпійських іграх – The New York Times

Росія неадекватно відреагувала на заборону участі в Паралімпійських іграх – The New York Times
Фото dt.ua

Жадібність Путіна до медалей під впливом ілюзії того, що вони вкриють славою його авторитарне правління, призвела до систематичного застосування допінгу спортсменами, зокрема тими, для кого змагання являють собою тріумф над фізичною інвалідністю

Навіть через багато років після закінчення «холодної війни» президент РФ Володимир Путін, як і раніше, приймає агресивну захисну стійку у відповідь на всі звинувачення – від захоплення Криму до широко поширеного державного допінгу російських спортсменів, ідеться в редакційній статті The New York Times.

«У недавньому некролозі Ніни Пономарьової, метальниці диска, яка в 1952 році стала першим радянським спортсменом, який виграв олімпійську золоту медаль, розповідається, як вона припустилася прикрої помилки. Під час поїздки до Лондона її спіймали за крадіжкою в магазині якихось капелюшків. Для московської влади, однак, це не вона зробила помилку – все це була «брудна провокація» британців», – згадує видання.

Проте, йдеться у статті, реакція Росії на заборону на участь у Паралімпійських іграх видається особливо неадекватною. «Російській команді заборонили брати участь, тому що жадібність Путіна до медалей під впливом ілюзії того, що вони вкриють славою його авторитарне правління, призвела до систематичного застосування допінгу спортсменами, зокрема тими, для кого змагання являють собою тріумф над фізичною інвалідністю», – йдеться в публікації.

Журналісти наголошують, що уряд Путіна розпочав гучну кампанію з метою зобразити себе потерпілою стороною, підживлюючи антиамериканські і антизахідні тенденції в російських ЗМІ та суспільстві.

«Вивівши російські допінгові практики на чисту воду, Міжнародний олімпійський комітет, Міжнародний паралімпійський комітет і Всесвітнє антидопінгове агентство повинні протиставити брехні Путіна заяву про те, що російських спортсменів, особливо спортсменів з обмеженими можливостями, зрадив свій же уряд, і тільки він», – робить висновок The New York Times.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: