Росія озброюється найпотужнішими ядерними ракетами сучасності - військовий експерт

Росія озброюється найпотужнішими ядерними ракетами сучасності - військовий експерт
army-news.ru

Російський ракетний комплекс «Сармат» впорається з найсучаснішими системами ПРО

Російський ракетний комплекс п'ятого покоління «Сармат» зараз знаходиться в процесі складання, перші випробування призначені на третій квартал цього року. За своїми можливостями установка перевершує всі нині діючі в світі системи протиракетної оборони, пише китайське видання The Paper.

«Сармат» сконструйований таким чином, щоб долати найсучасніші системи ППО і ПРО. Після вибору оптимального шляху ракета проходить Південний полюс по одному із заздалегідь передбачених маршрутів. Заряд розпадається на кілька частин, 10-15 елементів боєголовки відокремлюються від корпусу ракети і продовжують рух незалежними траєкторіями. Одночасно можна атакувати з різних напрямків, щоб ускладнити завдання оборони противника», - розповів Чу Фухай, спеціалист китайського Командного військового інституту ракетных військ.

Він також повідомив про деякі технічні характеристики «Сармату»: це ракетний комплекс нового покоління, з новою, найбільшою в світі важкою двоступеневою рідинною міжконтинентальною балістичною ракетою із ядерною боєголовкою.

«Максимальна далекобійність - 16 тисяч кілометрів, тобто ракета перелітає через Північний або навіть Південний полюс і досягає будь-яких цілей на земній кулі. Це «цар-ракета» в класі керованих снарядів. «Сармат» - найпотужніша ядерна ракета в світі на даний момент», - зазначив він.

Засловами Чу Фухая, з кінця 2018 року розпочнеться масове розгортання комплексів. «Передбачається, що всі вони будуть дислоковані в центральній частині Сибіру, в місті Ужур, і в Оренбурзькій області, в районі селища Домбровське. До 2020 року «Сармат» з ядерними боєголовками становитиме третину усієї стратегічної ядерної зброї РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: