Росія перейшла до відкритих погроз – нагадала США про радіус дії ЗРК у Сирії

Росія перейшла до відкритих погроз – нагадала США про радіус дії ЗРК у Сирії

У міноборони РФ заявили, що збивати ракети будуть для «прикриття» російських військових баз у Сирії

Радіус дії російських зенітних систем С-300 і С-400 може стати сюрпризом для будь-яких непізнаних об'єктів. Про це заявив журналістам офіційний представник міноборони Росії – генерал-майор Ігор Конашенков.
«Нагадаю американським стратегам, що повітряне прикриття російських військових баз у Хмеймімі і Тартусі здійснюється зенітними ракетними системами С-400 і С-300, радіус дії яких може стати сюрпризом для будь-яких невпізнаних літаючих об'єктів», – сказав він.

Конашенков наголосив, що у бойових розрахунків російських комплексів ППО «навряд чи буде час на з'ясування по «прямій лінії» точної програми польоту ракет і належності їхніх носіїв», пише РИА Новости.
«А всі ілюзії дилетантів про існування літаків-«невидимок» можуть зіткнутися з реальністю», – додав він.
Представник міноборони РФ звернув увагу всіх «гарячих голів» на те, що після удару коаліції по сирійських військах у Дейр ез-Зорі Москва вжила заходів для запобігання подібним «помилкам» щодо російських військовослужбовців.
Конашенков також зазначив, що «витоки» в західних ЗМІ про обговорення в США можливості ударів по армії Сирії можуть бути прологом реальних дій. «Рекомендував би колегам у Вашингтоні ретельно прорахувати можливі наслідки реалізації подібних планів», – резюмував генерал.
Раніше міноборони повідомило про доставку в Сирію батареї ЗРК С-300. У відомстві зазначили, що йдеться про виключно оборонну систему, яка ні для кого не становить загрози.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: