Росія планує дестабілізувати ситуацію в 10–15 регіонах України в листопаді – СБУ

Росія планує дестабілізувати ситуацію в 10–15 регіонах України в листопаді – СБУ
Василь Грицак

РФ не залишає намірів дестабілізувати ситуацію всередині нашої держави – Грицак

У Службі безпеки заявили про наявність нових документів із планами дестабілізації ситуації в 10–15 регіонах України поточного місяця. Про це повідомив глава СБУ Василь Грицак, повідомляє телеканал «112 Україна».

«У нас є деякі нові документи, які ми ще не особливо розголошували, в яких ідеться про плани дестабілізації ситуації в Україні загалом у листопаді поточного року, де розписані детальні сценарії в 10–15 регіонах України. Хто, як, що буде робити. Розписані бюджети. Ці документальні матеріали отримано оперативним шляхом, тому я не можу говорити більше, ніж я сказав, але Росія не залишає своїх намірів дестабілізувати ситуацію всередині нашої держави», – заявив Грицак.

Нагадаємо, раніше СБУ попередила харків'ян про загрозу терактів, яка буде існувати до 20 листопада. У зверненні сказано, що управління СБУ в області отримало інформацію про потенційну загрозу проведення в області масових протестних акцій антидержавного характеру з 4-го по 20 листопада.

За даними спецслужби, заклики приходити на такі заходи розміщуються в соціальних мережах через представників проросійських політичних структур. Датами проведення заходу акцій визначено 4 листопада – так званий День народної єдності, що відзначається в РФ на державному рівні, і 19 листопада. На цю дату заплановані акції «Тарифний опір» у всіх великих містах України. Також нагадаємо, що в серпні СБУ встановила для всіх областей України рівні терористичної загрози, виходячи з суспільно-політичної ситуації і близькості до зони бойових дій. Для Харківської області було визначено жовтий рівень терористичної загрози, що означає можливість здійснення терактів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: