Росія побачила в Україні дефіцит газу для зими і рветься допомогти

Росія побачила в Україні дефіцит газу для зими і рветься допомогти
belvpo

Глава Міненерго РФ Олександр Новак пропонує Україні допомогу в разі браку газу

Росія може поставити Україні обсяги газу, яких бракує для проходження зими, при наявності в українських партнерів необхідних ресурсів для оплати. Про це заявив глава Міненерго РФ Олександр Новак журналістам на Гоа, повідомляє Інтерфакс Україна.

«Ми зі свого боку готові повністю забезпечити транзит газу (через Україну) для європейських споживачів і поставки газу Україні для закачування в ПСГ», - сказав Новак і додав, що російська сторона надасть Україні допомоги за наявності в останньої відповідних грошових ресурсів.

«На сьогоднішній день, за нашою оцінкою, для проходження зими в ПСГ України недостатньо газу - за літній період туди не було закачано близько півтора мільярдів кубометрів газу», - сказав Новак.

«Це ризики для українських споживачів, що їм доведеться скорочувати споживання газу, якщо зима буде холодною, це ризики значні», - сказав російський міністр, зазначивши, що виникає загроза «користування транзитним газом, як це було іноді в попередні роки». «Але це відповідальність української сторони», - додав високопосадовець.

Як повідомлялося раніше, ще влітку цього року віце-прем'єр Володимир Кістіон в інтерв’ю «Главкому» розповів, скільки газу у росіян Україна може купити. «В прогнозних показниках може бути в межах 3-5 мільярдів кубів», - заявив він



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: