Росія погрожує заблокувати Facebook

Росія погрожує заблокувати Facebook

За словами керівника Роскомнадзора, «винятків не буде ні для кого»

Роскомнадзор заблокує Facebook в 2018 році, якщо компанія не виконає закон про локалізацію персональних даних. Про це сьогодні глава російського відомства Олександр Жаров розповів Інтерфаксу.

«Закон обов'язковий для всіх. У будь-якому випадку ми або доб'ємося того, щоб закон був виконаний, або компанія припинить працювати на території Російської Федерації, як, на жаль, сталося з Linkedin», - сказав Жаров.

За словами керівника Роскомнадзора, «винятків не буде ні для кого».

«Ми чудово усвідомлюємо, що Facebook має значну кількість користувачів на території Російської Федерації, з іншого боку, ми розуміємо, що це не унікальний сервіс, є й інші соціальні мережі», - пояснює Жаров.

Він також розповів, що поки офіційних листів від компанії не надходило.

Як відомо, раніше компанії Facebook вдалось виявити створення Росією фейковий акаунтів для поширення у соцмережі політичної реклами під час минулих американських виборів президента. Про це заявив засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг.

Він також повідомив про те, що його компанія активно співпрацює з американськими чиновниками і допомагає їм розслідувати можливе втручання російської влади у вибори президента США за допомогою покупки політичної реклами в соцмережі.

«Ми займалися цим питанням протягом багатьох місяців і спочатку не могли знайти докази створення Росією фейковий акаунтів, пов'язаних поширенням в нашій соцмережі реклами», – заявив Цукерберг.

Однак, за його словами, фахівцям Facebook все-таки вдалося розкрити активність РФ в соцмережі, і вся отримана інформація була направлена американському спецпрокурору. «Ми також повідомили про це Конгрес, і я розпорядився, щоб наші фахівці відправили всю інформацію про цю рекламу також і до комісії Конгресу», – додав засновник Facebook.

При цьому Цукерберг запевнив у тому, що він і його команда продовжать розслідування активності користувачів в соцмережі під час минулих американських виборів президента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: