Росія привела до вищого ступеня боєготовності свої війська на Донбасі

Росія привела до вищого ступеня боєготовності свої війська на Донбасі

Скасовано звільнення та відпустки особового складу

До раптової перевірки бойової та мобілізаційної готовності ЗС РФ, розпочатої за розпорядженням президента РФ Володимира Путіна 25 серпня, залучається близько 100 тисяч російських військовослужбовців, понад 10 тисяч одиниць озброєння та військової техніки, 60 надводних кораблів та близько 400 літаків і вертольотів. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.
«Раптова перевірка бойової готовності ЗС РФ є заключним етапом підготовки органів військового управління військ до проведення стратегічних командно-штабних навчань «Кавказ-2016», насамперед Південного військового округу (Ростов-на-Дону). Задекларовану мету навчань може бути змінено вищим військово-політичним керівництвом Росії будь-якої миті та використано для подальшої ескалації конфлікту на тимчасово окупованих територіях сходу України», – повідомляє українська розвідка.
За її даними, під виглядом заходів оперативної підготовки командуванням ЗС РФ відпрацьовується питання нарощування угруповання військ на південно-західному стратегічному напрямку у безпосередній близькості до кордонів України, а також на тимчасово окупованих територіях сходу України, у т.ч. за рахунок додаткових підрозділів Федеральної служби військ Національної гвардії РФ.
Розвідка інформує, що разом із з’єднаннями та частинами ЗС РФ на території Росії приведено до найвищої ступені бойової готовності з’єднання та частини 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів російських окупаційних військ, а також продовжується постачання для них з території РФ боєприпасів та пального.
«На донецькому напрямку приведено до вищого ступеня бойової готовності підрозділи 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ, скасовано звільнення та відпустки особового складу. Передові позиції посилюються підрозділами окремого штурмового батальйону та окремого розвідувального батальйону (Донецьк) 1-го АК ЗС РФ. У н.п. Ясинувата, на території машинобудівного заводу, зосереджено дві танкові роти, дві мотострілецькі роти та реактивну артилерійську батарею 122-мм РСЗВ «Град», – повідомляє ГУР.
На маріупольському напрямку з району н.п. Новоазовськ у напрямку н.п. Октябрь помічено марш танкової роти танкового батальйону 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК ЗС РФ, інформує розвідка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: