Росія провела слідчі дії вже з 22 українськими моряками – Денісова

Росія провела слідчі дії вже з 22 українськими моряками – Денісова
Захоплені українські кораблі 
Фото: fsb.ru

На завтра заплановані слідчі дії по двом пораненим морякам

У Росії проведені слідчі дії вже з 22 незаконно затриманими військовими українськими моряками. Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денісова.

Денісова отримала актуальну інформацію щодо українських військовополонених від Миколи Полозова, координатора адвокатської групи захисту українських моряків.

За його словами, на сьогодні слідчі дії проведені вже з 22 військовими моряками. Всі вони під протокол визнали себе військовополоненими та відповідно до Женевської конвенції відмовилися давати будь-які свідчення.

До кінця цього тижня адвокати відвідають двох інших моряків. Зокрема, уже завтра, 27 січня, заплановані слідчі дії щодо поранених Андрія Артеменка і Андрія Эйдера, які зараз знаходяться в СІЗО № 1 «Матроська тиша».

Під час зустрічей з військовополоненими моряками, адвокати поінформували підзахисних про можливий психологічний тиск з боку оперативників ФСБ і співкамерників.

Полозов зазначив, що під час запланованої зустрічі з керівником слідчої групи ФСБ РФ повторно буде піднімати питання надання права на телефонні дзвінки та побачення для всіх моряків.

Раніше сьогодні повідомлялося, що суд в окупованому Криму відхилив апеляційні скарги на рішення щодо утримання під вартою ще двох українських моряків, захоплених Росією у Керченській протоці, — командира буксиру «Яни Капу» Олега Мельничука та командира катера «Нікополь» Богдана Небилиці.

25 грудня, так званий, Верховний суд Криму відхилив апеляції на арешти 5-х моряків: мічмана Андрія Шевченка, старшого матроса катера «Нікополь» В’ячеслава Зінченка, капітана третього рангу Володимира Лісового, співробітника СБУ Андрія Драча, а також матроса Сергія Чуліби.

24 грудня суд анексованого Криму залишив під вартою члена екіпажу катера «Нікополь» Владислава Костишина. Напередодні аналогічні рішення ухвалили щодо дев'ятьох інших українських моряків.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада скоїли агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українських корабля в Керченській протоці, на борту яких були 24 моряки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: